Barátság Istennel? – tényleg lehetséges?

Miért van az, hogy miközben elvileg egyre jobb színvonalon élünk, mégis egyre kevésbé érezzük azt, hogy azt az életet éljük, amire vágyunk? Miképp lehetséges, hogy miközben egyre több emberrel vagyunk kapcsolatban, egyre kevesebbet mondhatunk valóban a barátunknak? És mennyire mondható igazinak az a barátság, amit Isten ajánl fel nekünk, a maga rejtőzködésével és láthatatlanságával?

A Biblia Elvitelre Podcast első epizódjában három bibliai szereplő történetét vizsgálom meg ebből a szemszögből. Énok, Ábrahám és Mózes történetében azt látom, hogy a kiteljesedett élet titka valójában az Istennel való barátságban rejlik, nem a céljaink hajszolásában. Ha a tényeket nézzük, látszólag egyikük sem érte el a kitűzött céljait, ma sok szempontból sikertelennek tartanánk őket. Mégis úgy tűnik, ez nem igazán zavarta őket. Jól voltak az Istennel való barátságuk miatt.

Számomra az ő történetük az elmúlt hónapokban sok gondolkoznivalót adott, és kulcsokat is a hétköznapjaim kihívásaiban. Remélem, hogy számotokra is hasznos lesz ez az epizód, fogadjátok szeretettel!

Ha néznéd: YouTube
Ha hallgatnád: Spotify, Apple Podcast