Pályaválasztás keresztényként – beszélgetés Stumpf Katával

Hogyan válasszon pályát egy keresztény fiatal? Egyáltalán kell, hogy a hitünk hatással legyen arra, hogy milyen hivatást, munkát választunk, vagy jobb, ha a hit és a munka világa két különböző doboz marad? És ha valakinek ötlete sem nagyon van, hogy milyen pályát válasszon, vagy nem érzi magát igazán jónak semmiben?

Még a mai napig emlékszem, hogy mennyire elveszettnek, tanácstalannak éreztem magam, amikor pályát kellett választanom. Valahogy ott lebegett felettem, hogy ez egy óriási jelentőségű döntés, ami az egész életemet meghatározza majd. Azóta persze kiderült, hogy ez a döntés bár fontos, közel sem annyira végleges, mint amennyire akkor annak éreztem. Viszont meg vagyok győződve arról, hogy ahogy Istennel járunk a hétköznapokban, ebben a témában is szeretne vezetni minket

A legújabb Biblia Elvitelre epizódban Stumpf Kata a vendégem, a Konnekt Egyesület megálmodója és vezetője, amely az elmúlt években többezer fiatalnak segített a pályaválasztásban. Viszont Kata nem csak a téma szakértője, hanem keresztény is, és igen színes pálya áll már most is mögötte, hiszen többszörös magyar válogatott és világbajnok szinkronúszó, több évet dolgozott az M2 Petőfi TV riportereként és szerkesztőjeként, jelenleg pedig trénerként is tevékenykedik az egyesület mellett. Kíváncsi voltam, hogy ő hogy élte meg Isten jelenlétét, vezetését a saját pályaválasztásaiban, és hogy mit tanácsolna azoknak, akik most állnak ez előtt.

Remélem, hogy akár pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt álltok, akár szülőként igyekeztek segíteni a gyermekeiteknek ezekben a döntésekben, hasznos gondolatokat kaptok majd ebből a beszélgetésből.

Ha néznéd: YouTube
Ha hallgatnád: Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts