Legyen tömve a menny!

A héten a szolgálatom miatt Amerikába vezetett az utam, és egy ismerősöm otthonában láttam egy feliratot, ami nagyon megragadott. A felirat mindössze három szóból állt: Make Heaven Crowded. Vagyis, legyen tömve a menny!

Talán nem is meglepő, hogy egy volt misszionárius otthonában egy ilyen felirat függ, hiszen ő éveket szánt az életéből arra, hogy hirdesse az evangéliumot Japánban, ahol a lakosság mindössze 2 százaléka keresztény.

Azért ragadott meg ez a felirat, mert én bizony hajlamos vagyok nagyon rákoncentrálni a földi életre, tervekre, gondokra, megvalósításra váró célokra. 

De úgy látom, hogy keresztényként minél gyakrabban gondolunk a mennyre, annál inkább a helyünkre kerülünk. 

Minél inkább tudatosodik bennünk, hogy ez a földi élet csak egy bevezető szakasz, az örökkévalóságban ránk váró élet lebutított verziója, annál jobb döntéseket fogunk hozni az itteni életünkkel kapcsolatban.

Minél valóságosabb számunkra a menny gondolata, annál könnyebben bírkózunk meg a minket érő fájdalommal, szenvedéssel, az élet nehézségeivel.

És arra is hatással lesz, hogy miként tekintünk azokra az embrekre, akikkel összesodor az élet. Úgy láthatjuk őket, mint akiknek szintén ott kellene majd lenniük a mennyben, és talán mi is hatással leszünk arra, hogy hitre jutnak-e.

Ezen a héten hadd bátorítsalak, hogy gondolkozz ezen: milyen hatással van az életedre, ha az a célod, hogy minél többen legyünk a mennyben?